top of page
  • sylvialeegwater

Van weerstand naar spelen


Al jaren voelde ik het van binnen knagen. Ik stapte niet meer met hetzelfde enthousiasme

's ochtends uit mijn bed en 's avonds dacht ik niet langer: “Morgen mag ik weer!”

Het sloop er de laatste jaren in. Zachtjes als een sluipmoordenaar. In eerste instantie probeerde ik het weg te wuiven. Ik had geweldige excuses: ik was niet fit, het komt door de locatie, het komt door de groepsgrootte etc etc. Gelukkig zijn de mensen die deelnamen aan mijn trainingen altijd superleuk geweest en mede door hun enthousiasme zette ik door.


Het concept van de opleiding was geweldig. Zelfontwikkeling als cadeautje verpakt in een beroepsopleiding tot Gezins- en Kinder Coach of Holistische Gezins Therapeut. We hebben samen wat af gelachen maar ook gehuild en geschreeuwd. Het hoorde er allemaal bij.


Waarom had ik dan toch zo het gevoel dat het niet meer paste?


Het concept is nog steeds van deze tijd, sterker nog, op dit moment zijn er tal van opleidingen die op deze opleiding lijken. Het moet dus wel een goed concept zijn.


Mensen helpen groeien, ondersteunen om meer vanuit hun hart te gaan leven, het is me op het lijf geschreven. Indirect hielp ik de kinderen om meer zichzelf te mogen zijn, te mogen spelen en de ballast die wij als ouders meegeven los te laten om gewoon weer kind te kunnen zijn.


En toch wrong het. Zelfs zo erg dat ik er ziek van werd. Het was tijd om te stoppen.


In 2.5 jaar tijd heb ik alle facetten van mijn bedrijf afgebouwd, losgelaten en  weggegeven behalve mijn domeinnaam. Die was en is van mij.


DreamChild


Een mooi nieuw logo illustreerde precies mijn gevoel bij het woord.  Het kind dat met zijn vlieger speelt, omgeven door de liefdevolle stralen van het enneagram.


Maar wat dan nu? Ik had nog geen idee wat ik nu wilde gaan doen.


Ik heb besloten dat ik eerst zelf maar eens ga spelen. Ja zeggen op alles wat langs komt. Open en nieuwsgierig in de wereld gaan staan en te kijken wat mij blij maakt. Ik merk dat ik sta te popelen om nieuwe ervaringen te omarmen. Mijn hoofd wil er af en toe wel tussen komen, regie bepalen, controle hebben. Mijn hart wil alleen maar liefde ervaren. Liefde voor het leven en liefde voor mezelf.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page