Beroepsverenigingen

 

De opleiding Gezins- en KinderCoach is bij twee beroepsverenigingen (VIV Nederland (onder voorbehoud, heraccreditatie loopt sinds april)  en BATC) geaccrediteerd. Dit houdt in dat bij het behalen van het certificaat ook de mogelijkheid ontstaat om je in te schrijven bij een beroepsvereniging.

 

Een beroepsvereniging zorgt voor contacten met de zorgverzekeraar. Dit betekent dat wanneer een beroepsvereninging contracten afsluit met een zorgverzekeraar dat jouw cliënt bij een aanvullende polis zijn factuur mag declareren bij de zorgverzekeraar waar de beroepsvereniging zorgcontracten heeft.

 BATC

G&KC 2011 is geaccrediteerd door de BATC. Het is de Belangen Associatie Therapeut en consument. Op de site vind je alle informatie over de aanmeldingsprocedure, de kosten en de werkwijze. www.batc.nl

VIV Nederland

G&KC is vanaf 2008 geaccrediteerd door het VIV. Het is de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde. Op de site vind je alle informatie over de aanmeldingsprocedure, de kosten en de werkwijze. www.vivnederland.nl

 

Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis

Om je aan te kunnen sluiten bij VIV en BATC hoef je niet perse Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis te hebben. Deze certificaten heb je wel nodig wanneer je wilt dat jouw cliënten een vergoeding krijgen voor jouw consult. Mocht je daar meer over willen weten dan is het goed om contact op te nemen met de beroepsverenigingen. Zij hanteren beidde een ander toelatingsprocedure.

Als deelnemer of gecertificeerd coach van DreamChild krijg je 10% korting bij Con Amore, Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. Kijk hier voor meer informatie.